trigliceridi

Trigliceridi i kolesterol

Najefikasniji načini za skidanje triglicerida kolesterola i masnoće u krvi prirodnim putem.

Search

Kako napraviti prirodni lijek od cimeta koji snižava razinu povišenog kolesterola i triglicerida.

cimet i med

Kako Cimet snižava trigliceride i kolesterol


Cimet je biljka (Cinamonum) kojih ima više vrsta, a pripada porodici lovorika. Potiče iz Jugoistočne Azije, sa Cejlona i Kine. Začin se dobija od kore drveta sušenjem i mljevenjem. Ima prijatnu blagu aromu i upotrebljava se dosta u slastičarstvu. Od Listova cimeta upotrebljava se eterično ulje koje se upotrebljava u parfimeriji i industriji likera. Svoj ukus i aromu ima zahvaliti alkaloidima Eugenol i Zimtaldehyd. Cimet se u prastarim vremenima smatrao sredstvom za jačanje organizma, hranom za besmrtnike i eliksirom vječne mladosti. Eterična ulja od kore cimeta pomažu kod prehlada i kašlja, probavnih smetnji i grčeva u želucu, duševnih napetosti i tonifikacije cijelog tijela, a eterična ulja od njegovog lista pomažu u liječenju reumatizma i slabe cirkulacije, celulita, usporene probave, kolitisa i crijevnih infekcija.
Cimet pomaže kod loše probave, utječe na smanjenje lošega kolesterola i regulira lučenje inzulina u krvi te tako topi masne naslage. Cimet uspješno snižava razinu šećera u krvi, ne potičući pritom pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor uspješna mršavljenja. Redovito provociranje inzulina pospješuje taloženje masnoća u tijelu. Uporabom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje inzulina bit će pod kontolom, što će omogućiti uspješno topljenje masnih naslaga. Cimet također pomaže kod loše probave te utječe na smanjenje triglicerida i lošega kolesterola u krvi.


med i cimet

Priprema Cimeta sa medom


Ako imate jako povišen koleterol ili trigliceride pomješajte 2 kašičice meda sa 3 kašičice cimeta u 5 decilitara blagog čaja i već nakon 2 sata vaš kolesterol će pasti za 10%. Mješavina meda i cimeta zaista liječi skoro sve bolesti, a što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete nabaviti u svim većim trgovinama. Znanstvenici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog kolesterola, šećera, pretilosti te drugih neprijatelja našeg zdravlja. Svako jutro, pola sata prije doručka, na prazan želudac i navečer prije spavanja popiti 2 kašičice meda i 1 čajnu kašičicu cimetovog praha prokuhano u jednoj šoljici vode. Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe. Također, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti.


Cimet je prirodni lijek za snižavanje triglicerida, kolesterola i loših masnoća u krvi.